Sunday, September 20, 2009

raya edition.

assalamualaikum...
hai korg sume...selamat hari raya aidilfitri, ampun dan maaf andai a
de silap dan salah..sesungguhnye aku hanyelah sorg manusia yg xlps dari membuat kesilapan...

erm, nak share sket pengalaman beraye tahun ni...me and family gerak balik kg hari jumaat..tahun ni kitrg raye kat rembau negeri sembilan (turn my mum la kan)..so, kitrg gerak
la dari teluk intan (kg my dad) pagi tu..so perjalanan waktu siang sgtla membosankan dan mengantukkan..(mcmla aku yg drive). .sgt mengantuk Ok! kalo bulan2 biase tu leh gak la berenti beli buah jambu ke..minum air ke kan..then, perjalanan kitrg stuck sbb keta my dad rosak..maklumla merz lame..kadang2 merajuk jgak keta tu, tp nasib baikla dah nak sampai..so kitrg pun call la sesape yg ade kat kg utk pick up kitrg yg dah tersadai kat tepi jln..tu pengalaman pertama...

2nd experience lak, mase kat kg, hari sabtu..tetibe rase rajin nak ikut atuk gi halau kambing biri2 die masuk dlm kandang..yela kan, hari dah nak senja..kitrg pun nk berbuka dah..yg
best nye, ade sekor anak kambing bru dilahirkan, comel gile! tp aku cam geli sket nak dukung baby kambing yg belum lagi reti nak jln tu..so makcik aku jela yg dukungkan..mummy kambing tu punyela bising mengembek bile tetibe anak die diangkat dan hilang dari pandangan...tgk, binatang pun sygkan anaknye kan..ni kan pulak umat manusia yg zalim sanggup buang anak sane sini..nauzubillah..

ehehe...korg2 yg xde kampung mesti xmerasekan aktiviti2 cm ni...gasakla korg,yg penting aku rase bertuah masih ade kampung..kalau nak cite zaman kecik2 dulu lagi best,main pondok2 ats pokok, mancing kat sawah, main perang2 gune senapang buluh..wah! best2!
tgh halau kambing dlm kandang kambing pas bg diorg makan

k la, nnt cite lagi kisah raye di kampung ni..selamat hari raye korg!

Thursday, September 17, 2009

selamt tinggal ramadhan...

baru semalam rasenye ramadhan menyapa....sekelip mata, bulan keberkatan ini berlalu tanpa menunggu kita.. cukupkah amalan di bulan keampunan ini??? hati sering tertanya...masih ada lagikah peluang utk aku bertemu bulan yg dimana setiap amalan digandakan pahalanya....
hati terasa terlalu sikit amalan yg dicurahkan di bulan yg mulia ini...
semoga amalan yg sedikit ini diterima...dan semoga masih ada peluang utk aku bertemu bulan yg diredhai ini pada tahun berikutnya...

mengapa di penghujung ramadhan ini, hati terlalu sayu membiarkan ia berlalu...ya Allah, ku mohon keampunan dari Mu, Kau terimalah setiap amalan2 ku dan Kau berkatilah hidupku seterusnya....Kau tempatkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yang menerima keredhaan dari Mu....

Selamat meyambut syawal dan salam maaf utk semua...




Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet