Friday, February 19, 2010

mengisi perut yg lapar





burp...burp...
huh, kenyang..nikmatnye dunia..

:::::
:::::
:::::
:::::

sendawa tak hingat pas melantak 3 jenis pizza td..
i'm not a big fan of pizza hut, selalunye kalo makan pun larat abiskan 2 slices je..

tp agaknye hari ni sbb tak lunch, so abis je common session kol 4.30 td rase cam dah lembik..perut pun dah nyanyi-nyayi

teringat ade kupon pizza from TM NET...3 regular pizza+2 garlic bread for only RM 33...ehehhee, ape lg, terus ajak housemet gi take away sbb coupon tu bleh take away / delivery je...xkisah la kan




so hari ni dptla makan 3 jenis, kitrg order supreme island, hawaian chicken ngn seafood...mmg kenyang la...dh jadi cm ular sawa dah memasing..TM NET..sile bg free coupon lg k next time!!!! ehehehe


Wednesday, February 10, 2010

nak duit tak??.. login facebook dpt duit..jom2


korg mesti penah tgk status kat kwn2 korg nye fb wall " login facebook dpt duit..bestnye"..

memule, sy pun xbape nak percaye bende2 cmni..
tp dlm hati tu teringin jugakla nk try..

student la katekan...byk gak nak gune duit, sewa rumah, bil api air internet..

kalo yg pakai fon, nak kene byr bil fon lagi...kalo gune prepaid, nk kene ade jugak duit topup..
tambah plak kalo korg suke bergayut berjam jam everyday...
tu blum pk pasal duit makan,minum, beli brg keperluan, duit minyak...

hurm, mmg kalo pk pasal duit ni xkan habis..
ade betulnye kdg2 kite perlukan duit utk hidup..

so, sy pun akhirnye cube la satu program ni...mmg rase jugakla RM 100 tu mcm byk je (maklumla..sy ni student..kalo bergaji lainla cite)..

tp bile dpt balik untung, rase mcm x sia-sia join program ni...
at least ade la jugak sket duit pocket...
lagi best bile hari2 ade je duit yg masuk..

so, kpd kwn2 yg berminat nk tahu lebih lanjut, boleh la private msg sy die facebook
sy k...



nk anta komen kat cni pun bleh je..nnt sy cite lebih detail...
jom kumpul duit!

i'm hot!!!




eh, korg jgn salah anggap plak ek

sy bukan nak perasan ke ape
mmmg sy hot..nk wt cmne kan..jeles la tuh

erm,,,

sebenarnye sy bukanla hot seperti ape yg korg sume tafsirkan
just nk cite smlm mmg hari yg sgt panas
masuk ward pun panas..padahal ade je aircond..nasib BST x penat cam kelmarin
blk rumah je..terus decide nak gi swimming ko
non2 nak menyejukkan badan la..berhasil gak la usaha tu..tp...

malam xpyh ckpla..
kat bilik tu rase cam sauna dah
ish..tak reti bersyukur betul kate hati ni

tp mmg skang ni musim panas agaknye (ceh...cam summer la pulak kan)
dinner plak pekena hanith lamb..pergh..balik tu rase berbahang je bdn
betul la kot org kate mkn kmbing ni panas badan..

pe lagi, sblm tido shower dulu..pastu tido siap basahkan towel letak kat bdn..
huhu nikmatnye tido pastu...
ehehe..tu je nk bgtau...sgt busan xtau nak tulis ape


Monday, February 8, 2010

tentang diri..



salam....
hah, entry kali ni di buat setelah terbace entry dari seorg kawan (peeja)...so rase nak letak jugakla dlm this entry...tentang personaliti diri daripada kajian yg telah dibuat oleh Dato Hj Fazillah Kamsah..

::
::
::
::
::


i'm an April baby....




  1. Sgt aktif dan dinamik. (betul jugak kot)
  2. Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal.(always!!!!)
  3. Sgt menarik dan pandai manjakan diri. (u judge me..=))
  4. Punya daya mental yg sangat kuat. (alhamdulillah..)
  5. Suka diberi perhatian. (mane ade..org yg suke memerhatikan saye)
  6. Sgt diplomatik (pandai memujuk ), berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org. (eh..ye ke??)
  7. Sgt berani dan tiada perasaan takut. (sy takut gelap..takut tinggal sorg..takut lipas..etc..)
  8. Suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.(wah...bnyk nye pujian..bodek ke ape nih)
  9. Emosi cepat terusik. (ye...dulu org panggil cengeng! suke nangis)
  10. Try control the emotion.(tunjuk kebal la konon ni)
  11. Kecenderungan bersifat dendam. (dendam mungkin tak...sy ni pemaaf tp susah nak lupekan sesuatu )
  12. Agresif, kelam kabut utk membuat keputusan. (hah..pastu nyesal..nangis lagi)
  13. Kuat daya ingatan. (alhamdulillah again..thanks to Allah..tp dlm exam selalu je lupe jugak)
  14. Gerak hati yg sangat kuat.(yg ni jgn main2 k..i'll follow my instinct)
  15. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain.
  16. Berpenyakit disekitar kepala dan dada.(nauzubillah...scary ok!!)
  17. Sgt cemburu dan terlalu cemburu.(hah, nasibla sape kawin ngn sy nnt)

Sunday, February 7, 2010

life story....






sometimes life can be so hard..
sometimes you can be selfish..
sometimes you can be really mad for nothing..
sometimes you don't even know what's inside your heart

thus...

life must go on,
with hope,
with faith in you

because...

happiness is not a station you arrive at,
but a manner of travelling it..

so..

cheerish your visions and your dream,
as they are the children of your soul,
and..
the blueprint of your ultimate achievements...


Tuesday, February 2, 2010

kenapa saye syg emak dan apak saye???





:::::
::::::::
::::::::

Ya Allah,
Rendahkanlah suaraku bagi mereka

Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka.......


Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas didikan mereka padaku
dan

Pahala yang besar atas kasih sayang yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah mereka sebagaimana mereka memelihar
aku.


Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan

atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku,
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku,
maka jadikanlah itu semua penyebab susutnya dosa-dosa mereka
dan
bertambahnya pahala kebaikan mereka

dengan perkenan-Mu ya Allah,
hanya Engkaulah yang berhak membalas
kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda.




Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku
memberi syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul

bersama dengan santunan-Mu
di tempat kediaman yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu..........

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir
dan
Engkaulah yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.


:
:
:
:
:

Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita..
Siapa tahu hidup kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita. .
Kerana kita menghisap darahnya, tenaganya, airmatanya, keringatnya.
Barangsiapa yang matanya pernah sinis melihat orang tuanya...
Atau kata-katanya sering mengguris hatinya..
atau yang jarang memperdulikan dan mendoakannya.
Percayalah bahawa anak yang derhaka siksanya didahulukan di dunia ini.

Ayah... Ibu ampunkanlah dosa-dosa anakmu...


benarkah penantian itu meyiksakan???


tuhan berikan kita..

dua kaki untuk berjalan,

dua tangan untuk memegang,

dua telinga untuk mendengar,

dua mata untuk melihat,


tetapi..


mengapa tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati kepada kita??

itu kerana..

tuhan telah memberi sekeping lagi hati kepada seseorang untuk mencarinya..


dan..

itulah yang dinamakan cinta


oleh itu..

carilah cinta sejati

yang tulus pada janji setia

yang mampu berkongsi tawa dan duka

yang mampu menggembirakan jiwa

yang ikhlas menerima seadanya


pastinya..

penantian yang menyiksakan itu

berakhir indah selamanya










Monday, February 1, 2010

entry khas utk ela dearie...



SELAMAT PENGANTIN BARU 29th Jan 2010!!!!!!!

TO ELA AND SOFWAN,
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU

:
:

:
:

:
:


membatalkan air sembahyang

kucupan suami tercinta


semoga, korg berdua sentiasa di murahkn rezeki, happy2 selalu and dikurniakan anak yg comel2.


saat gembira


erm, adekah perjalanan kisahku akan berakhir gembira seperti korg?????? sile doakan ianya terjadi secepat mungkin ye kawan-kawan =) so nnt leh aku ajak korg plak jd bridesmaid..

pengiring-pengiring khas


pengantin berseri-seri..sgt lawa!!


cantiknye pelamin

:
:
:

:
:

:
:

:
:

the bridesmaid a.ka bff

::::::::::

amik berkat..next turn sape ???

: : : :

anyway dear, i'm happy for your happiness...mmuaahh

saye dan iskandar




Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet