Saturday, August 6, 2011

kehilangan


salam ramadhan..

sekali lagi.. bgn pagi td sy dikejutkan dgn sms dan emel yg memberitahu one of our beloved lecturer has passed away this morning..

Allahyarhamah Dr. Norrashidah is our paediatric consultant and HOD of paediatric in Hosp Serdang..
masih terngiang2 lagi gelak tawa beliau during our bedside teaching and TBL session..
perwatakan beliau yg kelakar, mudah mesra, loving and caring membuatkan ramai org sayang pada beliau..

eventho beliau seorang yg mudah ketawa and gelak besar, but sometimes she can be so garang especially during our grand round.. she is the one who is really dedicated towards her patient even when she was given m.c for a month due to ligament tear, she did come to hospital to meet her patient and teaches us..

not just medical knowledge that she has taught us, but she always motivate us to be a better person in the future..

dear Dr Norra, you'll always be loved and missed..u're such a marvellous teacher, doctor, friend, and mother to all of us. . may Allah bless ur soul..
Al-Fatihah


3 comments:

chilun @ cik pau @ bibimie said...

salam cik doktor
saya mama farhana bb achondro yang pernah warded kat hosp. serdang tak lama dulu.

nak tanya dr. norrashidah nih yang mana satu yer? orangnya tinggi2 berisi pakai tudung pakai spek ya? ker yang kurus2 pakai spek free hair? rasa mcm pernah jumpa masa dia round2 ward.

semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. aminnn...

faRhaNA sHaFIe said...

salam kak...
ape khabar semuanya...ingt lagi rupenye kat sy..ezzatul farhana sihat? nnt sampaikan salam sy pada die ye..

dr.norrashidah tu yg berisi, pakai tudung n pakai spek tuh..

chilun @ cik pau @ bibimie said...

alhamdulillah... semua sihat. dah lama juga kami tak buat follow-up di hosp. serdang. terlepas pun ada sebab tempat parking tak ada so terpaksa balik jerk... huhuhu...

selamat menjalani ibadah puasa yer. kalau berhajat nak beli serunding ayam dan daging atau daging dendeng ker ada sy iklankan kat maipilihdotcom.blogspot.com. bleh ler tanya kengkawan kalau ada ramai yang nak bleh hantar sekali.

okeh yer... keep updating :)

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet