Thursday, January 20, 2011

terpilih!



salam..
hi semua..selamat bercuti thaipusam!

korg ingt tak contest pasal MY BFF...alhamdulillah, pic sy dan rakan2 BFF telah dicalonkan...
so, sy dengan rendah dirinye ingin mengharapkan undian rakan2 semua utk meng"like" pic tersebut...

i love my BFF so much..saje je masuk contest ni utk appreciate our friendship since secondary school..only 2 years we've been in the same school...but suprisingly this is the friendship that last longer..bukan la bermaksud kawan2 dari sekolah rendah, tadika sume tu sy tak ingt or tak hargai, cumenye persahabatan yg ini lebih hati ke hati giteww...

so, dear friends, let's vote for us k...
how to vote??

ok, this is the step:



1. like facebook eightDesigns:

and..

2. klik "LIKE" to our pic...


jasa kalian semua amat sy hargai...budi baik kalian, hanya Allah je yg mampu balas..

tq all!!!

Tuesday, January 11, 2011

saye sayang bestfriend saye!


yipee!!!

ade contest menarik..
i knew about it from one of my friend..
so, wanna share with u girls (GIRLS ONLY...soorrry guys!)

this lovely contest mean to appreciate ur BFF...thanks to the eightDesignsBoutique crews for this superb and awesome contest!

this is a registered company based in bandar baru bangi. they was featured in few magazines such as Dara (Sept 2010) and Wanita (Feb 2010)also been in TV 9...amazing rite! so check it out k...
i'm in love with their cardigans!

so here we go..

gudluck dearies!!!



term and condition (taken from here):

Caranya:

-pilih gambar kamu bersama kawan-kawan rapat kamu. samada gambar berdua atau ramai. yang penting, mereka adalah BFF kamu! pilih gambar yg paling menarik. pilih 1 keping gambar yg terbaik sahaja.
- emailkan gambar tersebut, nama penuh, dan facebook kamu kpdorder@eightdesignsboutique.com
- kami akan masukkan gambar kamu kat facebook fan page eightDesigns
- gambar yg dapat like/undi terbanyak akan menang mengikut susunan hadiah!

Syaratnya:
- BFF kamu mestilah seorang perempuan. hehe. takmau gambar bersama boyfriend/suami :p
- kamu dan BFF kamu mestilah berpakaian sopan. tak kesah la baju yg kamu pakai tu beli kat mana-mana pun. asalkan berpakaian sopan je. jika kamu/bff kamu seorang yg freehair pun boleh join contest juga :)
- gambar yg posing gile2 dan kelakar dialu-alukan =D
- like/undi yg diterima mestilah genuine, daripada rakan-rakan facebook kamu yg tinggal di Malaysia.
- hadiah shopping voucher eightDesigns dan penginapan di hotelCrowne Plaza Mutiara KL tidak boleh ditukar dgn wang tunai. eightDesigns berhak mengubah hadiah yg ditawarkan tanpa sebarang notis.
- hadiah penginapan di Crowne Plaza Mutiara KL mestilah ditebus dalam tempoh 3 bulan dari tarikh keputusan diumumkan
- eightDesigns berhak membuat sebarang perubahan kepada pertandingan ini.

Tarikh tutup penyertaan: 30 Januari 2011



Wednesday, January 5, 2011

sambungan new year part 2


assalamualaikum..
seperti yg dijanjikan, meh sy update lg kisah new year yg xdela best mane pun..tp best jugak..kalau korg rase xbest,sile abaikan and klik kotak pangkah kat hujung atas sudut kanan screen korg k.

ni sambungan pic2 sy di fraser hill..xlarat nak uploadberatus..sikit2 dah la..kalau nk tgk sume meh dtg jumpe..ehhee

meneruskan perjalanan di rompin trail

buah ni hanye wujud di sini..

bile dah penat masuk trail..then, pergi cari kuih2 utk di hadap..maklumla perut ni cpt je lapar..
kitrg singgah kat area foodcourt..ade jugak kedai2 jual cenderahati

sy mmg suke nak interframe..weeee =)))

then, kitrg pun teruskan perjalanan round satu fraser hill..rumah2 penginapan kat sini mmg cantik2..design ala-ala zaman penjajah gitu..we are so lucky when we met a couple from singapore and they are really kind to let us enter their room..diorg ckp" org muda kan suke bergambar, marila masuk amik gmbr kat dlm sbb lagi cantik"..mase tu kitrg just lalu kat laman diorg je..uncle aunty tq!!!

cantik kan!!!!

uncle and aunty yg baik hati =))

berangan jap kat halaman

kegilaan dari kami berdua

pas abis jln2 tgk rumah2 cantik kat fraser hill, kitorang gi horse riding plak.. (RM 5 satu round)..saje je ngengade nak try naik kuda! pastu gi Allan's Water..bleh main basikal air tu..tp kitrg malas sbb cam ramai pastu air die cm xbape terjage sgt..so amik gmbr jela kat situ..



pastu kat at bukit fraser ni jgk ade air terjun tau...sebelum sampai ke kawasan air terjun tu, jumpe mata air dulu..mata air tu la punca terjadinye air terjun yg tggi dan laju tuh..subhanallah..kagum dgn ciptaan yg Esa..

mata air

berubah menjadi air terjun yg laju dan best!

*******
******
****

hurm..that's all for fraser hill story...so our next plan ... jalan-jalan to penang and langkawi..bile? tu belum pasti..doakan kami semua murah rezeki ye...nnt bleh korg join skali =)


Tuesday, January 4, 2011

selamat tahun baru!!




assalamualaikum semua!
it's not too late to wish u all happy new year 2011!!
yeah, it's so lame to put entry basi new year kan..today already 5th january 2011..so i'm 5 days late..huh, like i care!

so, juz wanna share what's happened on my 1st january 2011..
i think i'm too childish if i celebrated it like jerit2 tgk bunge api with all bau ketiak peluh org in a crowded area...malas gile nak celebrate in an open public area plus malas nak tido lambat coz i have better plan on the next morning..

guess what, while everyone tgh jerit2 countdown for 2011,i was enjoying my mihun tomyam with 'his' famliy..wah, tetibe je ade bunge api and baru realized dah 2011..tak best je kan..kenyangkan perut lg best..

***THE END***


yeay! fraser hill here we go..kitrg gerak around 11 a.m from rawang..dah lame plan nak gi tapi asyik tak berkesempatan..so, my pro exam 2 dah abis, and plus i'm in holiday mood..so,i guess this is the best time!

alhamdulillah, cuaca sepanjang perjalanan sgt best..we stop at various places for camwhoring session..opps! best woo..pemandangan sangat indah..hijau pokok2 berserta langit kebiruan..angin sepoi2 bahasa..chewahh..mmg suke gile!

if u guys tension2 kat KL ke bandaraya metropolitan mane ke..fraser hill is a great place to let out ur stress tension amuk dan sebagainye..=)

penatla nak cerite..enjoy pics k...

**********
********
*******
*****
***
**
*


pic taken at empangan on our way to fraser hill

then, after puas berpicture kat tepi empangan..kitrg singgah lagi ke destinasi seterusnye (belum sampai lagi fraser hill tuh...asyik menyinggah je)

then stop lagi kat air terjun pertak..mind u, kene jln kaki masuk hutan before reach air terjun tu

sesape yg takut pacat ke, nyamuk ke, toksah masukla ye..sbb jln hutan tu mmg sempit, scary pun ye jugak, slippery sikit and downhill..so kene hati2 sket..plus no tour guide nak tunjuk arah ye dlm hutan tu.. kitrg park kereta at roadside je sbb nmpak bnyk kereta stop..tp bile sampai kat kawasan air terjun, xde sorg pun..hah, takut la tuh..kitrg x nmpk sesape sbb kitrg x explore area yg lgi best sbb org2 yg berpiknik kat ctu mmg cari area best2 je..kitrg x just turun utk amik pic and celup2 kaki je =) (sbb kitrg x bawak baju spare!!!)

kanak-kanal riang

******
*****
****

yeay! dah sampai!!!


sampai2 je terus cari makanan..lapar wooo!!!

*********
*******
after dah kenyang, then singgah solat zuhur dulu..and after that kitrg tour fraser hill...kt sini ade 4 or 5 trail..tapi kitrg sempat masuk 1 trail je sbb asyik hujan renyai2 je kt atas nih... trail ni mcm jungle tracking..tp korg kene track sendiri2 without professional guidance..every trail ade keistimewaan tersendiri..so kalau nak tau mmg kene explore...next time kalau kitrg dtg lagi, kitrg nak explore trail2 lain plak..

jom! siap bwk handbag lagi..

.
tekun nye!!

pokok yg dipercayai wujud sejak zaman dinasour...pokok ni tumbuh 2cm each year...agak2nye dah bape ribu tahun pokok ni hidup ye..?

*********
*******
******
****
** TO BE CONTINUED **


okla..sampai sini dulu..penat upload pic...i'll update later la ye...mmuaah mmuahh..



Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet