Tuesday, February 22, 2011

yeay! bleh tambah kawan di faceblog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELUR
UH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


meh kawan ngn sy meh...

Monday, February 21, 2011

hormone itu puncanya


perasaan sy sekarang..

SY LAPAR!
SY TAK BOLEH TIDUR SBB SENGGUGUT!
SY SEDIH!!!



HHHHHH, plz go away...

Sunday, February 20, 2011

wikender activity

salam..
selamat berhujung minggu!!!!


ape korg buat wiken2 nih?
shopping kah? lepak sajork di rumah tgk melodi,,nona atau rancangan2 di astro..? atau ade yg masih belum bgn tido =)

sy???
owh, smalam seharian keluar..(study???) owh mestila tidak..hari sabtu mmg sy selalunye offbook..huish, tak takut ke final tggl 3 bln je lg woooiii...matilahaku!

semalam (sabtu) dh excited nk gi tgk pameran zaman kerajaanuthmaniah di masjid wilayah..yups! semangat gile ok after tgk promo beriye kat MHI khamis aritu..sekali sampai2 je kat masjid wilayah semalam kol 11.30 a.m, cam sunyi sepi je..xde sign or ape2 banner pun..ingtkn dah salah tempat kot..tp kitrg (sy dan sape lagi kalau bukan si dia)redah je la..parking kat anjung A, nasib baik betul tempat nye...tp sgt menghampakn sbb dlm firasat sy ingatkan gempak la die nye exhibition..ingtkan dpt tengok real sume brg2 tinggalan zaman kerajaan uthmaniah...


tp hampa rupenye2 exhibition nih just gambar yg dimagnifiedkan..tu pun bape keping je gmbr2 tu disusun atas stand..and adelah satu je buku/eksilopedia/kitab yg terpakse dikongsi ngn ramai2 org utk bace kisah2 zaman kerajaan tersebut..siyes mmg hampa..kalau tau cmtu, bleh je google sendiri..

tp takpela, atleast dpt jejak kaki ke masjid wilayah (ok, sy tahu mmg LAME gile)..haritu mase bulan puasa ade gak plan nk iftar and terawih kat ctu, tp xkesampaian..


utk korg yg dh biase jejak kaki kat masjid wilayah sure rase sy ni jakun bebenar..ahahaa


ok...then kitrg gi lunch nasi kukus yg plg sdp (ikut taste lidah sy la)penah sy rase kat area kl..pastu, sementara tggu pukul 4 (sbb si dia ada silat)kitrg pun gi istana budaya utk beli tiket LAT The Kampung Boy! Yeay! tiket dh beli,,LAT the kampung boy ni mmg kartun fevret sy mase kecik2 dulu..(sorryla, sy mmg xlyn kartun2 dari negara matahari terbit yg uols suke mase kecik2 dulu..doremonla,ultraman la,dan kartun2 anime yg mengarut tuh)..
my parents siap belikan lagi koleksi vcd LAT the kampung boy tu sblm muncul astro..kitrg pun ade komik LAT versi bahasa melayu..tp xtau mane pergi sbb byk org suke pinjam..
so, harap2 teater LAT the kg boy ni dpt memberi satu kelainan dlm industri teater negara...
thnks syg! belanja tiket teater kali ni..nnt next teater sy belanje ok =)

******
*****
****
***

pastu kitrg gi balai seni lukis negara yg terletak just next to istana budaya...sorryla ye zaman2 kitrg kuar dating kt mall tgk wyg gi window shopping tu dah kurang dah..serabut tgk ramai sgt org..lgpun kasi can la kt budak2 remaja..ahahhaa...tp kdg2 kitrg gi la jgk, xdela poyo sgt tak jejak langsung kak kt mall2 tuh..

-he rides me this lanca =)-

sgt kagum sbnrnye bile tgk hasil2 seni yg dihasilkan oleh pelapis2 muda negara..siapa kata bangsa kita takde bakat? hasil2 yg dipamerkan sgt kreatif and tersirat,punya nilai dan cerita disebalik setiap karya yg dipamerkan..



sgt tak rugi ok kalau korg pergi sekali sekala..karya2 yg dipamerkan punya tema tersendiri..so korg leh dptkan senarai aktiviti tahunan balai seni lukis negara kt pamphlet yg disediakan..bulan 3 ni ade pameran kraf! mmg sure kitrg dtg lgi!

nah enjoy pics..

-cupcake house-
******

-a 3D picture inspired by avatar concept-

- from front and back view-
*******


-punggur rebah belatuk tumpang mati-
*******

-a development story using cardbord, notebook and paper-
********

-a shirt made from berus sabut, berus sawang and berus penggosok kuali-definitely this is not my size!!!
******

- kotak rokok gergasi-
*****
ok, tak larat dah nk upload byk sgt...
tu je la yg dpt dikongsi, kalau korg tak puas tgk, boleh gi balai seni lukis negara wiken ni ok..masuk free je!!!!

******
*****
****


ok,pastu sy gi teman si dia silat..sambil tggu cintahati selesai, sy layan series yg dah lame tak bukak kt folder movie dlm laptop nih..ahahaha..abis silat kitrg gi dinner berlaukkan ikan 3 rasa, sup ekor and telur dadar..yummy! tq syg sbb belanja dinner =)






Thursday, February 17, 2011

can't wait..but too scared!!



ohh kenape ???
perlu ke sy nak bgtau apa yg sy tgh fikirkan skarang...

adekah perkara ni berkaitan dgn org kedua ketiga keempat atau sape-sape pun???

tidak!!!!!!!!
3 bln tu bukan jangka masa yg lama...
sekelip mata masa yg ditunggu itu akan tiba ..
ye! mmg sy tidak sabar...
tapi sy takut utk menghadapi 3 bln yg akan tiba tidak lama lagi..

doakan sy semoga sy lebih bersedia dan dpt mengharunginya dengan lancar..

Tuesday, February 15, 2011

15.02.2011 (entry 2)



salam and hi semua..

kenapa perlu ada dua entry yg sama..? owh..mungkin sy sudah ketandusan idea..oh tidak..anda silap..sy mmg sengaja sebenarnya..kerana tarikh itu sangat bermakna utk sy.tarikh yg mengaitkan dengan insan yg sy cintai sepenuh hati..

Buat emak yg disayangi,
"Selamat Hari Jadi yg ke 49"

semoga ma sentiasa ceria, happy, sihat dan dimurahkan rezeki..we'll really love u mum..(ok rase nak nangis!!!)

sorry ma, coz this year we don't get any chance to celebrate with u at home..really i hope that i can fly now at be with u and celebrate ur happy day..

kasih ibu membawa ke syurga..


sy syg mak sbb:
  1. mak mengandungkan sy selama 9 bln dgn penuh kasih syg tanpa rungutan penat lelah
  2. mak membesarkan sy dengan sempurna, memahami dan sentiasa menyokong ape yg sy lakukan
  3. mak tak pernah lupa mengejutkan sy dari tidur setiap pagi dari kecik sampai sekarang..even mase kat ukraine pun mak sanggup call sbb nk kejutkan sy (sbb sy yg suruh sbb nk stay-up)
  4. mak sanggup bgn seawal 5 pagi utk memasak sarapan, dan meyediakan lauk utk lunch..mak tak pernah jadikan alasan sibuk bekerja utk tidak memasak utk kami...
  5. selain memasak di awal pagi, mak akan pastikan rumah siap dikemas, kain disidai sebelum pergi bekerja.. (tp skarang, kalau sy balik, sy la tolong2 jugak..tp sy xbgn awl pagi mcm mak=)
  6. mak sanggup bgn pagi2 masakkan lauk utk sy bawa bekal balik ke KL..bekalan utk 2-3 hari ok!
  7. mak temankan sy ke hospital wlaupun umur sy sweet 25 =)
  8. mak picitkan kaki, tgn, badan bila sy mengadu lenguh2...
  9. mak tutupkan aircond pagi2 sbb nak suruh sy bgn solat subuh (sbb mak tau sy akan bgn bile sy panas..ahaha)
  10. mak tak pernah marah kalau sy bgn seawal 12tghari =)dan kemudian tidur balik pukul 3 ptg after lunch..
  11. mak akan pastikan bilik sy bersih dan kemas bile mak tahu sy nak balik hujung minggu...
  12. mak tak pernah gagal utk jahitkan baju raya utk kami adek beradik, baju sekolah dan baju2 kurung utk prep di asrama..until we turn 20+ then kitrg start demand nk beli baju raya ready-made je..(kesian kat mak..penat tau menjahit tuh)
  13. and the list goes on....
terlalu byk utk sy senaraikan kenapa sy syg mak..pengorbanan mak terlalu besar utk dikenang..(ok, air mata dah bergenang nih)..doa angah, agar ma sentiasa sihat dan dilimpahi rezeki..semoga angah dapat membalas jasa2 ma suatu hari nanti walaupun angah tahu, pengorbanan itu tidak ternilai dan tak mungkin ada gantinya.. lots of love!



15.02.2011 (entry 1)



assalamualaikum ...

pasti semua sudah maklum dengan tarikh tersebut
pada tahun ini tarikh 15.02.2011 adalah bersamaan dengan 12 Rabiulawal 1432H

Selawat dan Salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.
sungguh banyak dan terlalu besar pengorbanan Rasulullah S.A.W dalam menyebarkan dakwahnya agar Islam terus berkembang..pelbagai cabaran, cacian,tohmahan yg diterima oleh baginda s.a.w..sifat mulia baginda yg pemaaf, penyabar dan berdedikasi harus kita contohi..kisah-kisah baginda sebelum kewafatan haruslah kita hayati..semoga bukan hanya hari ini kita menyanjungi baginda, malah selawat dan sunnah baginda akan menjadi amalan dalam kehidupan kita semua..insyaAllah..



Saturday, February 12, 2011

new mood




salam and hi everyone!

just wanna let u knoe now i have move one step ahead in this networking stuff...yeah! i have my own TWITTER!!!!

aahaha, lembabss gile...org lain dah lame dah ade sampai dah beribu2 lemon followers, ko baru nak kecoh..biar lambat asal ade =) korg ade??? kalau ade jom la follow mollow ngn sy! kite twitt twitt jom!

meh salin my twitter id

ikutkan lame dah nak join twitter..tp time tuh lum rancak lagi...skang memandangkan fb semakin hambar, so saje la nak meramaikan community twitter lak...

hah, tukar cite plak..td gi panjat broga hill, takpenah2 ok gi manjat bukit seawal 4.30 pagi..mmg weng la agaknye sape yg ajak tuh..tp sbb konon2 semangat nak tgk sunrise, so gagahkan jugak bukak mata bgn awal2 gile..tak kuasa la nk bgn awl2 camtu kalau xde hal..
nnt sy cerita pasal broga tu k...xoxo



Monday, February 7, 2011

good news from dearie...


sudah berkurun lamenye tak update blog nih.
ye..hari2 pun makin bz...tp sebenarnye ade je mase cume malas je..
so ape cer hari ni dok sibuk nak hupdate page yg dh bersawang..

today, got msg from my dearie bff...fadot msg us tru fb saying that she is currently in 6 weeks+ of gestation...alhamdulillah...
bertambah lagi sorg tlc's junior....so tahun 2011 ni bakal melahirkan 4 org little jr...sorg dah selamat dilahirkan..another 3!! can't wait to meet u babies!!

to anne, y, and fadot...
semoga korg sume sihat tru out pregnancy and selamat melahirkan kelak...
will pray for u darlings!!!

*******
******
*****
****
***
**
*

motif gambar???
i miss those moments when we're together..no matter when we're happy or sad..don't u ??

taiping in memories


@ leedar big day


@y open house


Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet