Monday, March 28, 2011

budak kampung

assalamualaikum u ols!!

mike sume ape kabo? sihat ke idak? teman sihat gini je le..alhamduillah, tp gamaknye badan ni dah rase ceghun ceghin je..udah teghase sakit2 tekak keme ni...ate nye kalo keme tak sihat, bleh le amik mc gamaknye esok!

ape kene ngn teman dok bercakap ghupe ni..nihla penangan teater yg keme nengok semalam..idak le teman ni pandai bebenor, tapi setakat sikit2 tuh bleh le ..

hah, cukupla ye sy berloghat perak nih..
saje nak bgtau semalam sy gi tgk teater..ye, ini teater kedua yg sy tgk after CUCI the musical yg dulu..owh, mmg sgt lame sbb sblm ni sy tak reti pun nk tgk teater2 nih..tp layan jugakla bile dah 2 kali tgk ni..

so, teater kali ni tentang LAT the Kg.Boy! yes! Lat si budak kampung yg berasal dari gopeng..sy pun baru tau kat gopeng ade kg baru, and kat ipoh pun ade pasir puteh =)


Kg Boy the musical ni mmg best la..mmg tak rugi kalau gi tgk,sedikit sebanyak boleh juge mengenali kehidupan kartunis terkenal yg berjaya membawa nama malaysia di seluruh pelusuk dunia..tak lain tak bukan Datuk Lat , pelukis terkenal komik Kg Boy...

kepada sesiapa yg belum lagi berpeluang utk menonton teater tersebut, jgn lepaskan peluang k! (ceyh, promote plak)..persembahan teater akan berlangsung sehingga 5 april..!

moh le nengok gambo yg teman amik hari tuh..harap kome suke la ye =)

hee..kitrg tak plan pun nak pakai same kale..ni la yg dinamakan instinct kot..chewahhh



raqib n sarah

me with sarah

with his bff

Thursday, March 24, 2011

Bila hati berbisik




andai ini jalan yg dipilih
andai ini ketentuan yg pasti
mengapa penat utk bertatih
mengapa perlu adanya sangsi

"U just need to have faith"
perkataan yg sgt mudah utk dituturi
mungkin hanya ingin menceriakan hati

atur langkah itu semakin hampir
destinasi yg penuh emosi bakal hadir
tetapi diri harus cekal utk mengukir

walau takdir tidak diketahui
diri harus perlu kuat melayari
usaha, doa, tawakal dan yakin dengan diri
itu azimat yg pasti!


kerana,
suatu saat, kejayaan itu pasti hadir menanti
untuk ku lakar senyuman pelangi buat insan-insan yg disayangi


Tuesday, March 22, 2011

stressful day



assalamualaikum semua !
hari ni sgt stress...
takpe, take it in positive way..
better be wrong now, better to fail now, and better to do mistake now

BECAUSE....

i don't want to fail or doing wrong or do mistakes during that BIG BIG DAY!!! it is just around the corner..
the clock is ticking..
and i'm still mumbling here right here!
still thinking like budak baru belajar jalan =(
still feel unprepared!

Ya ALLAH,
plz enlighten me with knowledge that i will not forget
bless my work, bless my effort
give me blessing for things i do everyday..
aaminnn....



Sunday, March 20, 2011

jeng jeng jeng



assalamualaikum !!!
hah seperti yg dijanjikan sy akan sambung cerita pasal "sumone" misteri yg nk dtg rumah sy hari jumaat lepas..

tak lain tak bukan orgnye ialah my dearest Mr.S.I.Z..!!!
haish, memandangkan cuti kali ni sy tak drive sendiri balik ke manjung sendirian, so nmpk gaye nye kene naik bas la utk blk ke KL semula sepatutnya...tp si dia sgt berbaik hati,penyayang tersangat (puji lebih sket!!!) utk menjemput sy balik ke KL...yeay!!!! terima kasih tidak terhingga diucapkan!!!!

sebenarnya, ade lagi agenda yg lebih menarik telah dibincangkan dgn kedatangan si dia ke rumah sy ..(die sorang je tau!! bukan rombongan ye! korang jgn nk spekulasi pulak!)..ape agenda nya???? biarlah rahsia, sampai masanya akan sy war-warkan di media! (ceyh! bajet artis sgtla kan!!!)

ape-ape pun, sy mmg tabik spring toing toing toing sbb mr.S.I.Z sy sangat gentleman dan berani bersemuka dgn ayah sy yg garang lagi tegas itu..tp cool plak apak mase sessi tersebut...semoga apa yg telah dibincangkan berjalan lancar...

now, sy dah selamat sampai di rumah sewa utk meneruskan semester akhir yg hanya tinggal 3 bulan sahaja utk bergelar pelajar...doakan semuanya dipermudahkan ye =)


***************************
sy pulang ke KL sehari awal iaitu hari sabtu, tp xdela straight balik ke DPP sbb singgah rawang tido rumah parents mr.S.I.Z...(surela my parents tau sy tido rumah die! sah-sahla kitrg bertolak pun dari my house di manjung tuh..jgn sekulasi lagi k!)
then, on sunday morning, kitrg gi waterfall kat sungai pertak..jln menghala ke fraser hill..mmg jernih n bersih air kat ctu sbb tempat tu belum ramai yg tau..kire masih terjage dan masih suci la tempat tuh..aahhaah.

gi air terjun ramai-ramai baru best!

org lain buat keje, ko sibuk posing

wah! tunjuk aksi di situ!

Thursday, March 17, 2011

thirsty thursday..



assalamualaikum uols..
ape cerite menarik korg hari ni.?
sy xde ape yg menarik utk diceritakan pun..
mcm biasela dpt enjoy seminggu cuti kat rumah ni mmg sgt heaven..
tggl 3 hari je lagi sblm start klas semula..
ye, sy harus lebih rajin slps ni..kerana, ini merupakan semester akhir bergelar student.
nangis woo kalau kene repeat ke ape ke..nauzubillah..
sy mahu lulus dengan cemerlang..ya Allah, permudahkanlah urusan ku...

ok, entry title mmg xde kene mengena..



ok, ni ape hal tetibe muka mickey tak jadi/tikus nih..
aritu crochet flower,skarang felt craft pulak..
ni la aktiviti sy di kala bosan..gmbr di atas ni bukan lukisan ye..tu sume jahitan ye syg syg sekalian...so, what say you..?

happy thursday everyone =))

p/s: can't wait for tomorrow...sumone will come to my house and we'll see what's going to happen..will update later ya!

Sunday, March 13, 2011

13/3/11



assalamualaikum semua...
ye, tajuk entry sy xde kene mengena dgn ape yg sy nak sampaikan..bile dah xde idea, sekadar tarikh menjadi tajuk entry pun dah ok la tuh..

ok, hari ni dengan jayanya sy berjaya menghasilkan sekuntum bunga...
hah bunga apa??? bunga-bunga cinta (sambil nyanyi ala-ala misha omar)


ni la dia bunga yg sy hasilkan..siapa sangka jari jemari ni ade jugak kreatifnye..tp jgn tanyela bape minit nk siapkan satu kuntum nih...well, sy sedar masih beginner..ni pun belajar dari utube je..tp haritu cik nab kesayangan dah ajar buat bentuk love, sgt berterima kasih dgn die sbb sabar mengajar sy yg lambat nih..memule mmg keras jari ni..tp skang dah get used to it..cey cey berlagak betul..ahahhaa

dah lame nk belajar seni-seni jahitan, crochet, knitting, ape-ape la yg melibatkan jarum dan benang..tp asyik takde masa je..skrg pun bukanla byk sgt masa so, terpaksa la curi-curi masa yg ade sikit tuh

ape-ape pun, sy akan terus berusaha hasilkan mcm2 lagi...skrg ni musim kengkawan ramai tgh pregnant, so mcm best je hasilkan project for little cutie..insyaallah kalau ade kelapangan..tunggu ye!!!


Saturday, March 12, 2011

dah 7 tahun rupenye..




hacchhummm...
assalamualaikum (sambil lap-lap blog yg dah bersawang nih)
lame betul tak hupdate entry kan
bz la kot..dgn mcm2 isu yg melanda..(personal issue takdela, it's about other thing)..ok, lg risau exam yg lg 2 bln tp mcm tak tahu ape2 lg dlm otak nih..tong tong tong, resonant on percussion..ahhaha

ok, lupekan dulu hal-hal yg merisaukan..
baiklah gembira hari ini sbb hari ini genap 7 tahun relationship sy dengan Mr.S.I.Z..
sy bersyukur atas semuanya sepanjang 7 thn perkenalan ni, semoga hari2 yg akan dtg akan lebih diberkati and relationship ni berkekalan hingga ke syurga..(doakan sy kahwin tahun ni ye..xoxo)

mungkin bagi sesetengah individu, 7 thn tuh apelah sgt..mungkin ade yg berkata "ala, aku ngn bf aku lagi lame.." atau mungkin ade yg bercakap "parents aku berpuluh tahun hidup together, tak kecoh pun..", atau mungkin ade yg lg jahat mulut ckp "kapel lame2 pun still tak kawin lagi buat ape,tambah dosa je.."..

ye, semua ungkapan-ungkapan tuh ade betulnya...tp sy lebih yakin dengan ketentuan Allah yg mana Dia telah tetapkan jodoh sy dgn sesiapa yg Dia kehendaki..dan mungkin org itulah yg terbaik utk sy..mungkin jodoh sy belum lagi tiba..tp sekurang-kurang nya perkenalan yg bermula 7 thn lepas masih utuh sampai saat ini..(at least sy takdela asyik bertukar2 bf je macam sesetengah org tuh)
ape yg sy harapkan dalam setiap doa yg sy titipkan, semoga sy dipertemukan dgn insan yg akan membahagiakan sy di dunia dan di akhirat kelak..


kepada Mr. S.I.Z, semoga hubungan ini akan berakhir indah dan sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang-Nya..insyaAllah..



Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Turby The Turtle Virtual Pet